Stel je voor, het is koninginnedag, mooi weer en 12.00 uur… Wat ga je doen? Nou net als driekwart van de Nederlanders ga je naar de rommelmarkt (de andere kwart is daar al, met zijn/haar hele hebben en houden in de aanbieding).

In het zonnetje liepen we een kwartiertje later de fietsenstalling (de Graaff, nu wel helemaal vol!) uit en de rommelmarkt op. Bij gebrek aan een betere strategie zijn we een willekeurige straat ingelopen. Met rechts aanhouden, ook bij zijstraten en bij het einde van de straat / kraampjes rechtsomkeerd denk ik dat we toch wel redelijk bij bijna alle kraampjes langsgelopen zijn.

Als spelletjes-gek was ik natuurlijk vooral op zoek naar, jawel, bordspelletjes.

Rush hour S.O.S. TeamAls eerste viel mijn oog echter op een spel wat eigenlijk meer een puzzel is: Rush hour S.O.S. Team.
Het doosje zag er een beetje gammel uit en ik wilde controleren of het wel compleet was, maar voor 50 cent heb ik ‘m maar gewoon meegenomen (en thuis bleek het ook helemaal compleet te zijn!).

Al helemaal happy met deze aankoop zag ik even later onder een stapel andere spellen (Enschede Business game iemand?) een spel waar ik al heel lang naar uit kijk: Twixt. Ik ben dol op verbindingsspellen en dit is in dit genre een klassieker. Voor een euro was ik een grote doos vol met losse stukjes en loszittende deksel rijker (mental note: toch maar een grotere plastic tas meenemen volgend jaar).

Na wat geprop in een eigenlijk te klein tasje was Twixt veilig opgeborgen en konden we de zoektocht voort zetten.

Niet veel later zag ik Foute Vrienden Vette Feesten liggen. Ik heb dit spel al (in het Duits Fiese Freunde Fette Feten) maar je weet nooit wat ze er op een rommelmarkt voor vragen, voor een paar euro is het een mooi cadeau ofzo. Ook dit spel bleek een euro te kosten en het was nog nooit gespeeld, de helft van de inhoud zat nog in het plastic. De andere helft jammergenoeg niet en die rolde vrolijk door de doos, waarvan ook de deksel weigerde goed dicht te blijven (mental note: volgend jaar elastiekjes meenemen).

Kula KulaAan het laatste spel heb ik mijn speluitgaven meer als verdubbeld. Voor het spel Kula Kula heb ik wel 3 euro betaald! Dit spel trekt vooral de aandacht omdat het erg mooi uitgevoerd is. Het heeft niet voor niets een prijs voor het mooiste spel (1993) gewonnen.
(Hoe cool zijn echte schelpjes, mooie bootjes en een dolfijn-spinner?)

Na een aantal uur te hebben rondgelopen waren we de drukte wel weer zat. We zijn nog even terug gelopen naar de posterverkoop naast het muziekcentrum. Eerko heeft daar een mooie groene, glimmende poster van the Matrix gekocht.

Met nieuwe lootjes van de fietsenstalling (we gaan voor een tandem) zijn we bepakt en bezakt naar huis gegaan šŸ™‚ .