Donderdag kwamen we wat later aan dan gepland, in verband met wat files. Met het idee dat Suburbia wel eens populair kon zijn, zijn we meteen naar de stand van Bézier games gegaan. Dat was makkelijk om dat we daar praktisch naast binnenkwamen in hal 5. Meteen werd ons voornemen om niet meteen te veel te kopen verbroken, door naast Suburbia ook meteen Mutant Meeples mee te nemen. Later bleek dat Suburbia overal prima te koop was, bij Lookout en bij de verschillende verkoopstands, maar ach, direct bij de designer kopen is waar je het voor doet op Spiel hè. 😉

Hierna zijn we wat rond gaan lopen, we hadden een aantal spellen genoteerd waar we in ieder geval donderdag even wilden kijken, voor het geval daar de voorraad niet zo groot zou zijn. Dit bleek overal mee te vallen, (alhoewel ik geen idee heb hoe snel de Mr. Jack pocket: Goodies gegaan zijn).

 

Het eerste gespeelde spel van de beurs was Goblins Epic Death. Een spelletje in de categorie Leuk om een keer gespeeld te hebben. Daarna kwamen we bij een spel dat we daadwerkelijk wilden proberen: Food Chain. Met je beesten lekker jagen op wat beesten in het bos, maar pas op je kan niet rustig eten, als er vervolgens op jou gejaagd wordt. Een leuk spel, maar niet iets wat we vaak zouden spelen.

 

De volgende op de lijst die we gespeeld hebben was Codinca. Je moet op een 4×4 bord met tegeltjes figuren/opdrachten maken met je eigen kleuren. Ik vond het wel erg leuk, Eerko wat minder, vooral omdat hij de kleuren wat moeilijk kon onderscheiden. Voor 20 euro hebben we ‘m maar laten liggen. Ze hadden alleen een pre-production versie, in een zogenaamde pillowbox, niet een echte doos nog dus. Op zondag liepen we hier langs en was het spel afgeprijsd naar 10 euro. Omdat ik er nog steeds van overtuigd was dat Eerko het ook wel leuk zou vinden als ie eenmaal aan de kleuren was gewend, hebben we ‘m toen toch meegenomen (en gratis nog een doos meegekregen).

 

Daarna hebben we MafiaDollar gespeeld, niet zo heel leuk. Daarna Card City, een spel waar ik van tevoren wel naar gekeken had, maar had afgeschreven. Het bleek leuker dan ik uit de regels had gehaald, maar omdat we Suburbia al hadden, Among the Stars gepreordered en OddVille zeker wilde hebben, deze maar niet aangeschaft. Uitgeput zijn we wat later aan een random leeg tafeltje gaan zitten, waar het spel Banana Matcho lag. Dit is een soort push your luck dobbelspelletje waarbij 1 persoon dobbelt voor punten terwijl de ander tegelijk dobbelt om de ander te laten stoppen. Degene die als eerste het doel bereikt geeft een ram op de squeeky banaan. Erg hilarisch en de dobbelstenen vlogen in het rond. Niet iets wat we vaker zouden spelen, het is echt een kinderspel, maar op dat moment erg vermakelijk.

 

Na een korte uitleg van Dominare (zou niet heel geweldig zijn voor twee), hebben we een ronde Love Letter gespeeld, niet geweldig, wel leuk. De uitlegger van AEG was erg aardig, na de mislukte poging voor Dominare, kwam hij dus zelf met Love Letter aanzetten en daarna probeerde hij nog wat ruimte te maken zodat we Smash Up konden proberen, maar dat bleek lastig.

Verder hebben we de eerste dag nog wat pre-orders opgehaald en wat spelletjes gekocht. De eerste dag kwamen we echt met tassen vol bij het hotel aan. Daar hebben we ‘s avonds meteen Hanabi, OddVille en Ascension: Immortal Heroes gespeeld.

Lees verder op dag 2.