We zijn op alle volgende dagen expres niet al te vroeg opgestaan. Als je vroeg bent heb je in het hotel kans dat je in de lobby mag eten, omdat de ontbijtzaal helemaal vol zit. Een half uurtje later is het lekker rustig, en bij de beurs kan je ook zo naar binnen lopen.

Donderdag hadden we zeker alles nog niet bekeken, dus vrijdag is de structurele rondloop dag geworden, waarbij we hopelijk alle standjes gezien hebben. Uiteindelijk hebben we vrijdag ook niet zo heel veel gespeeld. Het eerste spel dat we gespeeld hebben was Seasons. Hadden we al best wat over gehoord en gelezen. Na een korte uitleg konden we spelen. Onze uitlegster was wat verbaasd dat we na een Engelse uitleg geen moeite hadden met de Duitse tekst op de kaarten, en ook dat we zo snel gingen. Het helpt enorm als je al iets van de regels weet, blijkt.

 

Daarna hebben we Fairy Land gespeeld. Ik vond het spel echt niet leuk, maar dit kan zijn omdat ik helemaal werd ingemaakt door Eerko. We hebben het niet afgemaakt. Uiteraard hoort langs alle dumpwinkeltjes en stands lopen ook bij Essen, dus dat hebben we vrijdag ook uitgebreid gedaan, maar echt veel hebben we daar dit jaar niet gevonden.

We hebben een heel uitgebreide uitleg van Karnag gehad. We hadden het spel al gekocht, maar met zo’n uitleg erbij is het wel een stuk makkelijker om zelf de regels nog eens te lezen en te gaan spelen. Een mooi spel waar volgens mij nog echt veel in zit. Het laatste spel op de beurs vrijdag was voor ons Kingdom Builder. Mij leek dit echt een leuk spel, maar ik moest Eerko hiervan overtuigen. Na 1 potje is dit niet gelukt, en mijn interesse is ook wat gezakt.

 

‘s Avonds in het hotel hebben we nog Suburbia gespeeld. Op zich niet een moeilijk spel, als je eenmaal doorhebt hoe alle interacties werken. Wel bewerkelijk, omdat bij elke geplaatste tegel je zelf je hele stad moet controleren om eventuele aanpassingen in inkomen enz. door te voeren en alle tegenstanders moeten ditzelfde doen. Hierna was het tijd voor een potje Seasons. Deze keer duurde het wat langer, omdat we ipv twee, nu drie jaren gingen spelen. En we met de drafting regels speelden dus zelf wat kaart combo’s moesten bedenken. Het zal wel weer wat sneller gaan, als we de kaarten wat beter leren kennen.

 

Lees verder op dag 3.