Zondag begonnen we met ons afgesproken potje Wilderness. We hoorden dat de mensen voor ons een geweldig potje gespeeld hadden en de ontwerper zei dat dat het meest bijzonder potje was dat hij ooit gezien had. Hierna mochten wij dus, na een korte uitleg mochten we meteen spelen. Je bent berooid in het bos gedumpt en weet dat er ergens in het oosten een dorpje is, daar moet je heen. Elke dag bestaat uit een paar speelbeurten waarin jij probeert te overleven en de natuur je probeert dood te krijgen. Je kan in je beurt, lopen, slapen, jagen, en drinken. Je kan maar een beperkt aantal dingen doen per beurt en hoe langer je in het spel bent, hoe minder je kan doen. De natuur probeert je aan te vallen met ziektes (als je door een moeras loopt) en wilde beesten. Maar je hebt een aantal eventcards om je te helpen.

In ons potje ben ik gewoon zo snel mogelijk doorgestoomd richting het dorpje, maar het werd tegen het einde duidelijk dat ik het nooit zou halen. De laatste tegel was alleen woestijn, dus geen enkele mogelijkheid voor eten of drinken. Ik strandde op de laatste tegel voor het dorp, op 1 punt van de dood af. Eerko ging veel beter, hij lag iets achter me, maar was nog wat levender (als dat een woord is). Hij dacht dat hij een ratelslang met zijn eventkaarten wel aan kon, maar helaas voor hem had ik een eventcard om dat weer tegen te gaan. En hij werd opgepeuzeld door een ratelslang en ik won! En na ons potje zei de ontwerper dat het het op 1 na bijzonderste potje was dat hij gezien had, dat iemand won die op het randje van de dood zweefde.

Daarna hebben we nog een uitleg gehad van Clocks en zijn we doorgelopen naar de stand van Northwest Passage Adventure om dat nog eens te spelen, zodat we konden controleren of we het zelf wel goed gespeeld hadden. Dat bleek niet helemaal het geval, dus goed dat we het nog even geprobeerd hadden. Ook hier werden we trouwens ingemaakt door de demoër, maar niet op een gemene manier.

 

Een beetje rondlopend werden we in een potje Sentinels of the Multiverse getrokken. Een spel over superhelden. Iets wat me normaal niet echt aanspreekt, maar dit zag er best leuk uit. Het is een coöperatief spel waarbij iedereen om de beurt kaartjes speelt tegen de bad guy en zijn minions, iedereen heeft zijn eigen superheld deck. Daarna komt er een Enviroment gevaar die aanvalt (bij ons een Dino) en daarna gaan de bad guys aanvallen. En ga zo maar door. Het potje wat wij speelden wonnen we makkelijk, maar gok dat de kaarten / bad guys zo wel uitgezocht waren.

Hierna hebben we Gauntlet of Fools gespeeld. Dit hadden we op onze lijst staan, maar na een review een beetje afgeschreven. Als de kans zich voordoet om te spelen laten we dat natuurlijk niet lopen. We wisten op zich al hoe het spel ongeveer werkte, eerst boasten voor de beste Held en dan de dungeon in. We hadden een beetje begrepen dat het boasten niet echt zo’n groot onderdeel van het spel zou zijn, en dat leek in ons potje ook wel mee te vallen, het is vooral bedoeld om alle combinaties van Helden/wapens een beetje gelijk te maken denk ik. Het dungeon gedeelte was leuker dan verwacht. Iedereen vecht apart van elkaar tegen hetzelfde monster steeds, maar dat betekent niet dat je niet gewoon kan lachen als iemand allemaal enen gooit tegen een zwak monster. Erg vermakelijk spel.

 

We waren nog niet echt bij Cwali wezen kijken, dus dat moest voordat we weggingen natuurlijk ook nog wel gebeuren. We hebben het spel Tweeeet gespeeld, dat er erg schattig uitziet. Dit spel heeft net als Northwest Passage Adventure het mechanisme dat je per rij naar voren beweegt en de rijen pas er bij komen als je 3 rijen van de rand bent. Verder heeft het niet veel met dat spel van doen, want het is geen racespel. Je moet voedsel oppakken en in het nest aan de overkant komen, met zoveel mogelijk voedsel. Maar elke stap die je doet kost ook 1 voedsel. Leuk was dat we in een team tegen een ander team speelden, dus je moest samen in hetzelfde nest komen en het voedsel werd bijelkaar opgeteld. Hierdoor konden we op het bord een beetje verdelen, ik sluit die anderen af en jij pakt het voedsel op.

 

Het allerlaatste spel dat we op de beurs gespeeld hebben is Air King. Er zijn twee vliegvelden, met elk 5 vliegtuigen. Iedereen heeft een doel om 4 vliegtuigen naar de andere kant te brengen en probeert de ander tegen te houden. Ik was niet echt onder de indruk.

En toen mochten we naar huis om onze katjes te knuffelen 🙂

Lees de conclusie.